Moziszék: a terem felét már örökbe fogadták

Moziszék: a terem felét már örökbe fogadták

2022 őszén a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon részleges felújításához kapcsolódóan moziszék örökbefogadási akciót indítottunk.  Ugyan a lehetőség továbbra is adott, érdemes számot vetni az eddigiekről.

Pákai Ernő, a művelődési otthon vezetője elmondta, eddig 56 szék talált „gazdára”, így a 111 fixen rögzített ülőalkalmatosságok kevesebb mint fele várakozik csak tovább. Hozzátette, hogy a bevétel mellett jelentős erkölcsi hozadékként könyvelhető el a kezdeményezéshez csatlakozók magas száma, akiknek kötődése az intézményhez igen sokféle:

  • a művelődési otthont rendszeres igénybe vevő közösségek, csoportok
  • az Agora Nonprofit Kft. partnerei
  • az Agora jelenlegi és korábbi munkatársai
  • önkormányzati képviselők és a polgármester asszony
  • önzetlenül segítő magánszemélyek, köztük olyan is, aki sosem járt itt
  • kertvárosi vállalkozások
  • a művelődési otthont látogató személyek, családok
  • a művelődési otthont és a Bányász Mozit évtizedekkel korábban rendszeresen látogatók, az itt szerzett élményeket nosztalgikus hangulatban megőrzők

Néhány gondolat örökbefogadóink üzeneteiből:

Kedves Ernő! Nagyon sok időd töltöttünk kamaszkorunkban a Bányász Művelődési Házban,  minden vasárnap a mozi volt a programunk sok-sok éven át. Sok szép emlék köt oda, ezért én mindenképpen szeretnék egy széket örökbe fogadni.” 

„Jó munkát, további sok sikert a kivitelezéshez, szuper ötlet volt ez a kezdeményezés!”

„Számos  emlék eszembe jut,  pl. sokszor beengedtél minket a vetítő terembe, a jó kis diszkók, kedves Kató néni (imádtuk), a jó kis büfé mennyire jó volt!”

„Olvastam a felhívást örökbefogadásról!  Mi a menete, egy széket örökbe fogadok.  Így háláljam meg azt a sok kedvességet, amit a művelődési háztól kaptam.”

 „Imádtam gyerekkoromban a sok mozit, előadást, koncerteket! Szép lett, gratulálok a művház gondviselőinek, hogy rendben megőrzik a gyerekeinknek, nekünk és a szüleinknek is egyaránt!”